Få mere selvkærlighed og lær at lytte til dig selv
Få mere ro, overskud og indre styrke
Få balance i dine forhold til andre

Ceremonier og ritualer. Hvad skal vi med dem?

Jeg er ved at forberede mig til sensommerens retreat 4.-8. september på Strandgaarden på smukke Helgenæs. Jeg tænder lys og røgelse på mit lille transportable alter og sætter mig på yogamåtten og tuner ind og mediterer.

Det er smukt med ceremonier og ritualer. Med mantraer, krystaller, små figurer, blomster, billeder og hvad vi nu ellers kan finde på. Men egentlig er det slet ikke nødvendigt.

Når vi arbejder med healing, energier, meditation bevidsthed, intuition og hjertekontakt er alt det ydre – ceremonierne, ritualerne, øvelserne og de guidede meditationer – i virkeligheden bare redskaber eller værktøjer, som hjælper os til at fokusere vores opmærksomhed, nærvær og bevidsthed i en bestemt retning. Det er ikke hammeren i sig selv, der bygger et hus, og i en snæver vending kan man også slå et søm i med en skruetrækker eller en svensknøgle. Eller med en suppeøse af metal, hvilket jeg engang selv succesfuldt har erfaret, dog med et lille søm. 

Desværre kommer de fleste af os til at forveksle værktøjet med processen eller endda med det færdigtbyggede hus. Så sidder vi der med vores tarotkort eller meditationsklokker og glemmer, at de i sig selv er uden betydning. At det er det, vi bruger dem til, som er det vigtige. 

Jeg elsker mit lille alter, når jeg mediterer. Men hver gang jeg tænder lysene, minder jeg mig selv om, at det bare er et smukt redskab, hvis betydning jeg selv skaber. For i virkeligheden handler det om at opdage, at huset allerede findes, og at det er meget større, end jeg kunne forestille mig.

Der er to pladser tilbage på retreatet. Er den ene af pladserne mon til dig?

Se mere og tilmeld dig her