Bevidsthed, fundament og nyorientering. Sidste dag på retreatet

Femte og sidste dag på retreatet koncentrerer sig om bevidsthed, fundament og nyorientering. Det er selvsagt også helt overordnet en dag, hvor der samles op, rundes af og afsluttes.

Jeg tjekker ind hele tiden undervejs på retreatet i forhold til, hvordan det går hos hver enkelt deltager, for at sikre mig at alle er, hvor de skal være i deres processer. Denne sidste dag har jeg ekstra opmærksomhed på, at alle er landet i et solidt fundament og er fyldt med ny energi og ressourcer. 

Denne dag retter vi vores bevidsthed mod fremtiden, taknemmeligheden, lyset og alt det smukke, der nu kan få lov at vokse og brede sig blomstrende ud i livet, også når vi vender tilbage til hverdagen.

Det er dagen, hvor vi ser og mærker os selv og hinanden fra nye, mere autentiske, sande og dermed smukkere perspektiver. Det er som regel en meget berørende og følelsesladet dag.

Nyorientering – hvad er forandret?

Denne dag er fokuseret på nyorientering og fremtid. Vi retter opmærksomheden på, hvad der er forandret, hvad vi tager med os, og hvad vi lader blive. Vi undersøger, hvem vi nu er, hvad der er vigtigt, og hvad der helt konkret skal til, for at vi kan huske vores nye fundament, når vi er tilbage i de vante hverdagsrammer.

Det er så ofte, at vi tager på kursus, workshop eller retreat, og vi har det så skønt, og der sker en stor forandring, men så snart vi vender hjem, falder vi uvægerligt tilbage i de gamle mønstre. Derfor har vi på hele dette retreat fokus på, hvad vi helt praktisk og håndgribeligt kan bringe med ind i hverdagen, når vi er tilbage. På denne sidste dag har vi i særlig grad bevidsthed på, hvordan vi kan sikre os, at de nye ressourcer forankres godt og solidt ud i fremtiden.

Denne dag lader vi fællesskabet og gruppen være giveren. Vi oplever, hvordan vi kan blive spejlet og set med alle de smukke facetter, vi måske ikke selv har været opmærksomme på før nu. Vi opdager, at det betyder noget for andre, at vi er her, at vi gør en forskel for andre, uden at vi skal gøre noget, men blot ved at være.

Og den væren forankrer vi så grundigt vi kan, så den bliver vores nye, stærkere, sandere og sundere fundament i fremtiden.

Du kan tilmelde dig næste retreat, se de praktiske oplysninger og i det hele taget læse mere her

Her kan du læse mine øvrige blogindlæg om de forskellige dage på retreatet:

Dag 1, Dag 2, Dag 3, Dag 4

Jeg afholder i øjeblikket alle mine retreats på det dejlige Strandgaarden på Helgenæs