Corona og karantæne. Hvordan går det egentlig?

Så hvordan går det egentlig?

Corona og karantæne, det er en helt vild og vanvittig tid for os allesammen. Og jeg noterer mig, at mange (inkl. mig selv) har travlt med at finde alle de positive ting ved situationen.

Finde ud af, hvordan vi kan fortsætte en form for hverdag, være kreative, slappe af, blive mere bevidste, nyde at have mere tid osv. osv.

Det er fint, synes jeg. Det er vigtigt med håb, med mening, med redningsplanker til at holde frygten, usikkerheden og bekymringerne på afstand.

Jeg anerkender, at vi alle har brug for det. At vi befinder os i en form for kontroltab, som er så uvant og fremmed for os, at vi kun kan mærke det i mindre doser.

Giver du plads til at mærke, hvordan det går?

Men der skal også være plads til at mærke, hvordan det egentlig går. At der er så meget angst, frygt, sorg, vrede mm. i det kollektive og i hver enkelt af os lige nu, som har brug for, at blive mødt, hvis ikke det skal vokse sig endnu større.

Der er så mange mennesker lige nu, hvis tilværelse ændrer sig for evigt. Som bliver berørt af alle de store konsekvenser det har, at vores samfund er blevet lukket ned.

Alt bliver godt igen, skriver folk som hashtag. Og jeg forstår godt, hvor det kommer fra. Jeg har lyst til selv at trøste mig med det, når jeg nu fortsat er adskilt fra mine børn, når jeg må aflyse kurser og klienter, og når jeg savner at give alle jeg elsker et kram.

Og på et plan bliver det selvfølgelig godt igen. Men ikke på alle plan. Ikke for alle. Det har jeg brug for at ære nu. Jeg har brug for ikke at bypass’e denne store, intense transformationsproces. Jeg har brug for at være bange, vred, ked af det, usikker, utryg og apatisk, for det her handler dybest set om tabet af kontrol, sådan som jeg oplever det.

Det er sådan, det går lige nu. Og imens bliver det forår udenfor..

Trænger du til en at tale med om alt det, der fylder i denne tid? Jeg har et særligt tilbud om sessioner over telefon eller video, som du finder her.

Jeg er medlem af Foreningen af danske psykoterapeuter