Langfredag

Langfredag i morgen

I morgen er det langfredag, og i den anledning får du en tekst fra min bog: Min sjæl ved:

I dag er den længste fredag. Og jeg vågnede i morges mærket af en sorg, der ikke kun er min.

I dag er fredagen så lang, som den tid det tager at vandre fra livet med alt det, der skal overgives til døden.

I dag har jeg tænkt over, hvilke kors jeg ikke længere kan bære, hvilke veje jeg vil fortsætte ad, når jeg har taget endelig afsked med det, som ikke længere kan leve.

I dag dalede sneen så blødt og lysende og dækkede jorden på samme måde som ansigterne, stemmerne og fornemmelsen af dem, der for længst er døde, er blevet udvisket af erindringen.

I dag er den længste fredag. Og jeg blev ramt af en melodi i dag. En stemme, der sang så nøgent, at den åbnede mit inderste rum. Inde i det rum mærkede jeg sorgen over alle dem og alt det, jeg har elsket, der er borte til døden, tiden eller til lukkede hjerter, der ikke kunne høre min kalden …

I dag er dagen for afsked. I dag er dagen, hvor vi kan vandre en sidste gang med alle de byrder, der har smertet os, inden vi endeligt lader dem dø. I dag er den længste fredag. For selv det, der har smertet os, kan være pinefuldt at tage den sidste afsked med.

I dag er fredagen så lang, som den tid det tager at overgive også det, vi engang har elsket, til det sted indeni, hvorfra alt kan slippes fri i en stilhed som den, der findes i den bløde, lysende sne.

Glædelig påske

Kærligst Jane Mejlhede