Lav dit eget ritual til jævndøgn

Lav dit eget ritual til forårsjævndøgn.

I år falder jævndøgnet i natten mellem tirsdag d. 19. og onsdag d. 20. marts kl. 04.06

Forslag til forårsjævndøgnsritual. Du kan lave ritualet enten tirsdag eller onsdag efter, hvad der passer dig bedst. Her er en række punkter, som du kan bruge som tjek-ind eller pejlemærker til inspiration. Du behøver ikke gå gennem alle punkter for at lave et virkningsfuldt ritual.

  • Brug lidt tid hver dag frem til jævndøgn til at mærke mere ind i, hvad der kalder i dig. Du kan tage spørgsmålet med i din daglige meditationspraksis eller formulere det højt for dig selv, inden du går i seng hver aften.
  • Som forberedelse til selve ritualet kan du med fordel forbinde dig mere aktivt til kroppen og/eller naturen udenfor. Jeg kan lide at gå en lang tur i skoven med alle sanser åbne og uden forstyrrelser i ørerne i form af podcasts, musik mm. Mens du går, kan du gå på opdagelse i oplevelsen af, at der ikke er nogen egentlig adskillelse mellem dig og naturen. Du er selv en levende del af den.
  • En anden måde at forberede dig på gennem kroppen kan være ved at bevæge dig dynamisk til musik. Du kan give din krop lov til at bevæge sig – og dig, som den har brug for lige nu. Ryste, danse, hoppe, svinge med armene, trampe i gulvet…
  • Praktisk forberedelse til dit ritual: Vil du være ude eller inde? Er der særlige ting, du gerne vil have med i ritualet – fx røgelse, et lys, en lille statue, et billede, blomster eller et lille symbol? Måske vil du også gerne have en notesbog og noget at skrive eller tegne med.
  • Sæt, stil eller læg dig til rette der, hvor du vil lave dit ritual. Begynd med en vejrtrækningsøvelse, der hjælper dig til at centrere dig, grounde og komme i kontakt med indre stilhed fx Nadi Shodana i fem-ti minutter.
  • Gennem stille meditation kan du lade din intention med ritualet blive helt tydelig. Skriv din intention eller sig den højt tre gange.
  • Påkald dig hjælp og støtte til dit ritual. Det kan være en særlig energi, Gud, en elsket afdød, din skytsengel, eller hvad der er meningsfuldt for dig i situationen.
  • Afhængigt af din intention kan du nu være i stilhed og bede om, at de svar, du har brug for, vil vise sig for dig. Eller du kan reflektere over specifikke og afgørende spørgsmål. Fx “Hvad er det, jeg har brug for at se for at komme videre?” “Hvilken indsigt vil lige nu være den afgørende for, at jeg kan heale det syge eller sårede?” Eller “Hvilket skridt er det vigtigste, jeg kan tage, for at bringe mere vitalitet og energi ind i livet?”
  • Du kan også vælge at skænke al smerte, ubalance mm til den hellige ild, som transformerer enhver form til aske, som noget helt nyt kan opstå af. Visualiser for dit indre blik, hvordan en varm, hvid ild brænder helt nede fra dine tæer og breder sig ud i hele din krop, mens den brænder al energi, som du er klar til at skænke til det hellige. Tak det, der nu brænder, for det gode, det har gjort eller forsøgt at gøre for dig og mærk hvordan det slipper, idet ilden forvandler det til støv og aske.
  • Tak for den støtte, du har fået til dit ritual og luk det ved at puste dit lys ud og/eller sige højt, at nu lukker du ritualet og træder ud af det hellige rum, det er foregået i.

Glædelig forårsjævndøgn. Må der være liv gennem alt

Jane Mejlhede

Tag med på retreat til maj eller september, hvor vi arbejder med kraftfulde, healende og transformerende ritualer, der især fokuserer på at slippe gammel, tung og blokerende energi, som står i vejen for din fulde udfoldelse.

Se alt om retreatet her

Se mit blogindlæg på LevLykkeligt om ethvert rituals gyldne regel her