Nærvær på Strandgaarden

Nærvær. Første dag på retreatet.

Første dag på retreatet er altid en dag, der kalder på nærvær.

Jeg ankommer til Strandgaarden i løbet af formiddagen, tjekker ind og bruger nogle timer på at gøre den store sal klar til de kommende dages transformationsprocesser.

Første dag handler om tilstedeværelse, nærvær og lande i nu’et. Det er den dag, hvor en del genser hinanden fra tidligere retreats, og hvor jeg sikrer mig at alle føler sig trygge, mødt og taget godt imod

Det er en dag, hvor det kollektive felt, som langsomt har manifesteret sig gennem de sidste måneder, nu bliver helt konkret, fysisk og tydeligt. Vi er her. Vi trækker vejret dybt og skaber sammen det space, som giver alle plads, tryghed og tillid til, at vi kan være os selv. Vi lader maskerne falde og overgiver os til de processer, som er ved at folde sig ud i hver enkelt. Vi orienterer os mod nærvær og nu’et.

Første dag er den dag, hvor de fleste af os lader os blive set og mødt en smule dybere, end vi normalt gør. Hvor der er noget meget fundamentalt og fællesmenneskeligt, som får lov at blive spejlet mellem os. Det betyder, at vi kan læne os ind i det fælles rum og vide, at vi kan blive holdt og samtidig være helt til stede og groundede i os selv.

Første dag handler om at finde sit øjeblikkelige ståsted: Hvem er jeg lige nu, hvad er det, jeg kommer med, hvad er det i mig, der kalder på forandring, der gerne vil slippes, befries, forløses? 

Kom ned i kroppen og væk fra hovedet og skab nærvær derfra

Denne dag handler om at rette fokus væk fra hovedet og ned i kroppen. Den handler om at blødgøre hjertet, så det stille, roligt og i sit eget tempo kan få lov at åbne sig op. Den handler om at skabe forbindelse.

Første dag er ofte den dag, hvor det så småt går op for nogle, at det, de troede, de skulle transformere, give slip på eller åbne sig op for, i virkeligheden er noget andet, end de havde forestillet sig. At der ligger noget, som er mere sandt, autentisk og i virkeligheden enkelt under det, hovedet har gået rundt og fortalt sig selv.

Første dag er den dag, hvor vi kommer til stede med os selv, hinanden og de energier, som er lige nu. Den dag, hvor frøene til de næste dages processer modnes og så småt begynder at åbne sig. Den dag som skaber fundamentet for de følgende. 

Men det er også en dag, hvor der sker meget, meget mere, end de fleste er opmærksomme på. Og en dag, som samtidig er et overflødighedshorn med både metaforiske og helt konkrete værktøjer, man kan tage med sig hjem og lige ud i det liv, der udspiller sig der. Livet, som jo grundæggende også handler rigtigt meget om at være nærværende og til stede i nu’et med sig selv og andre. Om at mærke sig selv, flytte opmærksomheden fra hovedet ned i kroppen og hjertet og om at åbne op for den indre visdom. Om på et dybt plan at vide hvem og hvad man er, og hvilke frø, man derfor vil sætte til spiring. Om at give sig selv den gave, det er, at være.. nu.

Du kan tilmelde dig og læse meget mere om mit retreat, som afholdes 2-3 gange årligt på Helgenæs her

Du kan læse mine øvrige blogindlæg om de forskellige dage på retreatet her:

Dag 2, Dag 3, Dag 4, Dag 5